Моите още си щракат като нови,при мен нищо не опираше и изглеждаше доста широко,преди да почна огледах как е с пространството,предимството на фибите е ,че са като пружинки и няма опастност да се строшат онези малки текстолитови пластинки,но и другите начини са добри щом работят ,вероятно има и други варианти.
Известие
Collapse
No announcement yet.
копчета за странични стъкла на вратите- ремонт
Collapse
X
-
Колеги от известно време с бутона на предна дясна врата стъклото се сваля но понякога не работи за вдигането Иначе си цъка нормално и се връща в изходно положение Това ли са симптомите за описаните ремонти на бутони по горе или имам друг проблем Да не направя напразно разглобяване на бутона а проблема да е някъде по токоветеALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеКолеги от известно време с бутона на предна дясна врата стъклото се сваля но понякога не работи за вдигането Иначе си цъка нормално и се връща в изходно положение Това ли са симптомите за описаните ремонти на бутони по горе или имам друг проблем Да не направя напразно разглобяване на бутона а проблема да е някъде по токовете
1 - Изваждаш куплунга.
На него ще видиш 5 вертикални колонки от пинове, обозначени в основата си с букви A, B, C, D и Е.
Най-долният пин от дадена колонка има №1 а най-горният - №10.
2 - Забождаш едната сонда на омметъра на пин B-5
3 - Другата сонда забождаш на пин B-2
4 - Цъкаш бутона в посока "нагоре"
5 - Ако всичко е ОК с бутона, трабва да измериш близко до 0 ома съпротивление.
Същата проба можеш да направиш и за хода надолу:
първата сонда си остава на същия пин (B-5) а втората местиш на B-7
При команда надолу, трябва да мериш 0 ома.
Ако гореописаните измервания не се получат, следва да свалиш бутона и да мериш директно на него:
При ход нагоре трябва да има късо между изводи 4 и 1
При ход надолу, трябва да има късо между изводи 4 и 2
Ето и схемата (въпросният бутон е ограден в червено):
Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:19.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Има една зелена кутийка под централната конзола вътре има нещо като реленца,моите не правеха добър контакт и прозореца се вдигаше и пускаше когато му е кеф.Утре може да сложа снимки да го видиш.Може и буксите които влизат в кутийката да са разхлабени.Аз първо разглобих вратата там не видях нищо нередно и тогава проверих кутийката.Last edited by lordliness; d.m.y г., 17:51.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеКолеги от известно време с бутона на предна дясна врата стъклото се сваля но понякога не работи за вдигането Иначе си цъка нормално и се връща в изходно положение Това ли са симптомите за описаните ремонти на бутони по горе или имам друг проблем Да не направя напразно разглобяване на бутона а проблема да е някъде по токоветеПървоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеИма една зелена кутийка под централната конзола вътре има нещо като реленца,моите не правеха добър контакт и прозореца се вдигаше и пускаше когато му е кеф.Утре може да сложа снимки да го видиш.Може и буксите които влизат в кутийката да са разхлабени.Аз първо разглобих вратата там не видях нищо нередно и тогава проверих кутийката.
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеКолега, преди да разглобяваш вратата и половината кола, първо си виж копчето. Тези копчета имат навика да се чупят - самото копче отдолу продължава в едно тънко лостче, което натиска бутона за вдигане на стъклото и точно това лостче често се чупи. Оправията е смяна на копчето.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеСлед като го чува да цъка значи е здраво
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеНе непременно. Пластмасата е мека и то не се ОТчупва изведнъж, а се пука и почва да се огъва. Цъкането идва като се опитва да даде контакт. А и той казва, че стъклото не се вдига понякога. Точно такива са симптомите на счупеното копче. Все пак нищо не му пречи първо да провери най-елементарното, което всъщност е и най-вероятно. Още повече, че това винаги се случва на шофьорските копчета, какъвто е и неговият случай.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Колеги благодаря за отзивчивостта Свалих дръжката с бутона Премерих бутона с мултицет и се оказа че той дава окъсяването което трябва да бъде Съответно счупвания и аварии по бутона отпадат Другото интересно е че премерих тока на буксата влизаща в бутона Там има едно 12волта за лампичката в бутона и две крачета по 4-5волта които са именно за вдигане и сваляне Странното е че в момента с този волтаж стъклото се сваля от бутона а не се вдига Явно проблема е с тока Не съм откачал буксата между вратата и купето но мисля първо да проверя реленцата споменати от колегата lordliness а после ще разглобявам по надълбокоALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеКолеги благодаря за отзивчивостта Свалих дръжката с бутона Премерих бутона с мултицет и се оказа че той дава окъсяването което трябва да бъде Съответно счупвания и аварии по бутона отпадат Другото интересно е че премерих тока на буксата влизаща в бутона Там има едно 12волта за лампичката в бутона и две крачета по 4-5волта които са именно за вдигане и сваляне Странното е че в момента с този волтаж стъклото се сваля от бутона а не се вдига Явно проблема е с тока Не съм откачал буксата между вратата и купето но мисля първо да проверя реленцата споменати от колегата lordliness а после ще разглобявам по надълбоко
Накратко мерейки напрежение спрямо корпус, на C1 и C2 трябва да мериш 0 V в зависимост от това коя команда даваш.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Колега еко малко съм слаб с токовете но предполагам че ме насочваш към локализиране на проблема дали е във вратата или в купето (не съм чувал но защо не и в прехода врата-купе) Мисля да тръгна от по-леките проверки, в смисъл да прегледам релетата в купето и по точно посоченото от колегата lordliness и тези около него При неуспех ще пиша и ще продължа със сваляне на буксата врата-купе Не съм ги свалял тези букси и за момента гледам да го избегна тоя момент Ако се наложи - свалямALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Достъпа е по лесен от към шофьорското място,сваляш кората до педалите поглеждаш нагоре и виждаш кутийката държи се с две гайки 4 мм май, може да разклатиш кабелите на буксите -те са три и да видиш дали ще се оправи,за да не сваляш излишно кутията.Искаш ли снимки?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЗдравейте, четох доста за тези копчета, но не видях задоволително решение.И понеже ужасно ме дразнеха да ги гледам потрошени вчера седнах да помисля и постигнах блестящ резултат -станаха по добре от здравитеИзползвах черна фиба за коса-защото е леко стоманизирана-отрязах парче с необходимата дължина и го огънах подобно на буква -М.Необходимо е малко сръчност и фиба на мен цялата операция ми отне 20-30 мин.сега копчетата са перфектни направете си ги и вече няма да се дразните когато си погледнете вратите.И да по4ерпите.
КАЧВАМ И СНИМКИ!
http://www.album.bg/lordliness/images/25924646/165876/Алфа 166 JTD 136к.с + чип
Comment
-
Моято просто си изпадна,само развих болтчетата , някой беше писал по нагоре , че има някакви щипки,при мен нямаше.Виж на снимките на самите копчета има някакви зъбчета може би те държат.Last edited by lordliness; d.m.y г., 09:44.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеМоято просто си изпадна,само развих болтчетата , някой беше писал по нагоре , че има някакви щипки,при мен нямаше.Виж на снимките на самите копчета има някакви зъбчета може би те държат.Алфа 166 JTD 136к.с + чип
Comment
Comment